Thursday 25 May 2023

bt


Pre tačno mesec dana Bauk je kružio Istočnom Srbijom, od Tekije do Rtnja, obilazio Borski i Zaječarski okrug. I tako, ima ovde nekih koji su pre mesec dana ušli u autobuse i još uvek iz njih nisu izašli. Zašto da se svaki čas penju i silaze, rizikuju da im neko zauzme teškom mukom ugrejana i utabana sedišta, kad se ta tura započeta 26. aprila završava 26. maja? Stvarno, zašto, kada im je na poslu rečenu da je celomesečno odsustvovanje pokriveno zakonski, reko Vučić. I tačka.
Ili ovo u petak, isto - lepo dođeš na posao da ti upišu "osmicu" pa onda posle pauze za doručak i tri kafe-intermeca, sedneš od sabajle u bus taman pred najavljenu kišu i lepo se odvozaš na Najveći Ikad. Ladno službeni put bez putnog naloga, u fulu.
Ne brinite, ručna je zakočena.


Ona dva slova u naslovu blogposta mogu biti inicijali jednog od autoprevoznika koji naokolo razvozi krajinske sendvičare. A možda je to i jedna dvoslovna reč koja na vlaškom izvorno znači "štap" ali se u žargonu koristi za nešto drugo i to malomnogo bezobrazno, pa je zbogzato nećemo ovde napisati.
Neznamnisampametan.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...