Saturday 27 May 2023

Stuhia 2


Budalama treba sve potanko objasniti i nacrtati, odmah na početku.

DISCLAIMER:
Ovaj blogpost, od naslova do poslednje tačke na kraju, nije ismevanje žrtava "redarstvene akcije hrvatskoga MUP-a" iz 1995. godine. Sve ono što se tada radilo, a bilo je razlog i povod akcije etničkog čišćenja dela teritorije Republike Hrvatske, radi se i danas na teritoriji Republike Srbije. Naročito na teritoriji "južne pokrajine" koja to više de facto nije. I zato, pre nego što neki nesrećnik krene da baljezga kako je ovaj tekst čista pogan uperena protiv srpskog naroda, države i naročito Vođe koji je sopstvenim radikalskim delovanjem bio jedan od saučesnika progona silnog naroda te godine, bolje bi mu bilo da umukne, sedne, dobrano porazmisli i napravi paralelu između događaja u Hrvatskoj tada i događaja na Kosovu danas. Neka makar sebi kaže, ako ne sme naglas, da je suštinski ovo danas isto kao ono pre 28 godina - razlika je samo u prevoznom sredstvu. I da je ovo daleko veći debakl nego bilo koji od Miloševićevih (kontra)mitinga - ikad.
Toliko.


Elem, pitamose pitamose:
  • Da li je tačna informacija da su za dovoz Vučićevih pristalica sa Kosova bile angažovane i autobuske firme čiji su vlasnici Albanci, bliski saradnici "neprijatelja" tj. "brata Kurtija?
  • Da li su, po dolasku u Beograd, vozači tih istih firmi odbili da sačekaju kraj Najvećeg Ikad i izjavili da se odmah vraćaju nazad jer ih to ne zanima?
  • Da li su Srbi iz kosovskih opština u kojima su još uvek većina, po naredbi iz Beograda odbili da izađu na nedavne lokalne izbore baš da bi u tim opštinama Albanci bez ikakve konkurencije i sa samo par glasova po biračkom mestu preuzeli vlast?
  • Iako su po okončanju izbora, koje smatraju nelegitimnim, kosovski Srbi blokirali zgrade lokalnih samouprava u svojim opštinama ne bi li sprečili da legalno izabrani organi vlasti u njih uđu, zdušno su se odazvali pozivu Vođe za današnji miting i tako oslabili ili čak napustili svoje "položaje". Da li su uopšte shvatali šta rade, dok su ulazili u prvonabrojane autobuse?
  • Da li se na njihov odlazak za Beograd samo čekalo, kao startni signal za "pohod na institucije" od strane kosovskih Albanaca?
  • Zašto je ova dupla cirkuska predstava održana u Zvečanu baš danas, na dan Najvećeg Ikad a nije u Kosovskoj Mitrovici onomad, istim povodom?
  • Da li su svesni, ako je pitanje iz tačke 2 zaista opravdano, da su danas bili izmanipulisani na isti način kao Srbi iz Hrvatske i konačno izigrani 1995. kada su ne samo bili (tamo) ostavljeni na cedilu već su i (ovde) bili "bratski" dočekani na cediljku? Bukvalno.
  • Da li bilo ko od njih vidi i razume da se dve spomenute akcije etničkog čišćenja - ona "glasna" iz Hrvatske i ova "tiha" sa Kosova - razlikuju samo po prevoznim sredstvima, autobusi umesto traktora da se ne dosete?
  • OK, razlikuju se i po tome da je ovo danas odrađeno bez kapi znoja, za razliku od ondašnje nesreće u kojoj je bilo višestruko više od "samo" kapi krvi. Da li i to ne vide? Zbog kiše?
  • Hrvatska policija je akciju iz 1995. nazvala "Oluja". Današnji Najveći Ikad (kontramiting), na prvi pogled, pomela je i rasturila - kiša. Nešto jača, ali nikako neuobičajena za ovo doba godine. Prirodna nepogoda koja je razjurila ljudsku. Nepogodu. Da li vam je draži naziv "Oluja" za ljudsku patnju i ratne strahote, ili isti naziv za prirodnu pojavu koja je (ispala) jača od svega što se poslednjih dana zaključno sa današnjim dešavalo u Srbiji?
  • Da li znate kako se "oluja" kaže na albanskom jeziku? Stuhia. Stihija. Kijamet.
  • Da li vam, posle svega, još uvek nije jasno ko i šta je prava Stihija koja ljude briše sa mape svuda gde krene da im "pomaže" i "brani" ih?
  • Radikali = Kradikali, kapiš?
  • Aman, ljudi, šta vam je? I dokle više tako? Pa valjda vidite da dalje nema.
I tačka.
Zid.


Šta bi se desilo da je danas Vučić, pet minuta pred najavljeni početak Najvećeg Ikad, izašao na stejdž pred Skupštinom, uzeo mikrofon u ruke i kazao:
  • Narode, volim i ja vas, ali ono dole na Kosovu je propast i mi smo, kao organizatori ovog veličanstvenog skupa, upravo doneli odluku da se svih tri hiljade autobusa, zajedno sa svima vama u njima, odmah preusmere i upute u pomoć našoj ugroženoj braći na Kosovu. Ako ste danas došli ovde zbog neizmerne ljubavi prema Meni, na Moj poziv, onda će vam još lakše biti da svi zajedno sada odemo dole i odbranimo Srce Srbije koje neki strani centri moći žele da nam istrgnu iz grudi i duše. Hrana, piće, oprema, ćebad, uniforme - sve vas spremno čeka u vašim autobusima. Čak je i ono silno oružje prikupljeno u policijskoj akciji poslednjih nedelja ravnomerno raspoređeno i ubačeno u gepeke autobusa. Majstori su dobili naredbu da za svaki slučaj turiraju mašine poslednjih petnaestak minuta, sve je spremno i samo se na vas čeka da se ukrcate pa da krenemo. Št... ejbre, pa šta je ovo, kako vas sad ima duplo manje nego što vas je bilo kad sam izašao na binu?! Gde ste krenuli, vraćaj se bre ovamo! Ne damo Kosovo! Aco Srbine! Živela Srbija nade! Brže, jače, bolje za našu decu! Realno Nikol... ne, to ne! Briši ovo zadnje, Bebo. Alo bre, barabe nezahvalne i nezasite, vraćajte se, neću valjda ja sam sebi da uzvikujem ove parole, na šta bre to liči!!! Ma sikter bre izdajnici Srbije nijedni, niste ni zaslužili brže, bolje, više da volim i ja vas, sam ću sebe! E idem i ja iako je do početka mitinga ostalo još dva minuta!
Čuje se potom njegov glas u bekgraundu, zaboravio da isključi mikrofon:
  • Ujbt, dobro je, ipak su krenuli da se razilaze... U jednom trenutku mi se učinilo da će stvarno da krenu u autobuse pa na Kosovo, sav se presekoh. Ne bih znao kako da to objasnim onom alavom bratu Aljbinu. Lepo smo objasnili svim vikarima da je ovo samo pro forme, da dođu i odmah krenu da se razilaze u strelce pa ćemo posle da se dogovorimo za naknade. Daj da se to pomariše dok još možemo. Kako beše reče onaj bloger - "ovi kradu k'o nemci u povlačenju četresčetvrte"? Ha, ha, ha! Sreća što ovo nevreme oplete tačno na vreme da oladi i one najusijanije, kakve budale. Nego, ajmo mi sad unutra da vidimo kako ćemo da raspodelimo međusobno državne pare koje smo sami sebi uplatili za organizaciju ove oluje. Gle, i ja sam se primio na oluju, omače mi se. Dobro da sam isključio mikr... lele, nisam. Ma, zabole me više, vadi šuške. A gde nestade Dačić, i on krenuo na Kosovo? Hahahaha, kako sam se samo setio!! Ma ko ga bre šiša, više za nas. Ionako nije prijavio na carini šta su on i Vulini doneli od tetke iz Moskve.
U stvari, ne bi se desilo ništa jer se desilo upravo tako kao što piše. Bez odlaska na Kosovo.
Eto, tako je bilo i teško da će opet lako.
Noćas svakako neće biti lako radnicima Gradske čistoće, naročito onima koji su prvo "morali" na miting da bi potom motali tokom noći da počiste za sobom i svojima. Nema odmora dok traje obmana. Samo nek je moralno, pod moranje.


A sad, svi na svoje subotnje zadatke. I povedite računa, ne bi ovaj bezumnik tek tako podigao svoju sendvičarsku mašineriju a da nije smislio i neku pakost za sutrašnji protest ljudi.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...