Tuesday 23 August 2022

Vođostanje


Globalno zagrevanje planete izazvalo je širom sveta suše usled kojih su bez dovoljno vode 
ostali brojni rečni tokovi i njihove pritoke. Na Dunavu, kod Prahova, nivo reke je toliko opao da je na površinu isplivalo oko 200 nacističkih barži i brodova punih eksploziva i raznih drugih drangulija; sve uredno & pedantno švapski samopotopljeno tokom povlačenja 1944. godine pred nadirućom Crvenom Armijom.
Klima, čini se - kao da je poludela.


Višedecenijska lokalna i regionalna plima podgrevanja atmosfere ludila i strasti, naročito pojačana u poslednjih deset godina, izazvala je sušu demokratije, građanskih prava i medijskih sloboda. Zbog te plime, njihov nivo je danas toliko opao da je na površinu isplivao sav ološ i talog palanačkog fašizma, koji ovo društvo svojim eksplozivno-zapaljivim "rukovođenjem" neminovno vodi ka slomu.
Došli smo dotle da palanački fašisti slave i veličaju Crvenu Armiju dok istovremeno usijano mrze sve ostale antifašističke saveznike iz Drugog svetskog rata... koji ih, za razliku od ruske "braće" i dalje previše podsećaju na čijoj su strani, u tom istom ratu, zapravo bili. Važi podjednako - kako za vladinu tako i za nevladinu (...) četničku udrugu & ostalu prekograničnu bratiju.
Seme zla i naopakog, odavno posejano, sada daje svoje trule pogane plodove.
Klima ludila, čini se - kao da je dodatno poludela.

❄ ❅ ❆

Nekada je važilo da sneg ne pada samo da pokrije breg, već i da svaka zverka pokaže trag. Sada, pada nivo vode i raste nivo blata. A zverke? Zverke će svakako pokazati trag; sneg ili blato - njima je u potpunosti svejedno. Eh, još samo kad tragova kletih ne bi bilo... gde bi im bio kraj.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...