Saturday 27 August 2022

Pala vlada


Nakon pilot-epizode novog rijalitija "48 sati opstipacije" i dvodnevnih ultrabrižno-somnabulnih mukotrpnih rovovskih konsultativnih pregovora vođenih između predsednika Republike Srbije i predsednika Srpske napredne stranke, doživesmo danas konačno tu žudno&žedno očekivanu obznanu imena (i prezimena) mandatara buduće Vlade. Srpske, naravno. Predsednik AVSNS je predložio imena poslanika koji će izglasati mandatara, ime mandatara koji će predložiti sastav Vlade i imena ministara koji će istu činiti. Predsednik AVRS je uz čvrste garancije sagovornika da će sve baš tako biti, sve to prihvatio i odmah pučanstvu svome priopćio.
Evo kako je to bilo:


Lažu, kučke agresorske, svi koji kažu da nije.
U društvu koje su okrenuli naglavačke, izbor Vlade na ovakav način - kada Jedan bira i postavlja Sebe umesto svih i svega - predstavlja javno streljanje demokratije, države i njenih institucija. Samom najavom i njenim izborom, danas, ta Vlada je već pala. Ko makar toliko ne razume, ili odbija da to učini, svojevoljno i javno priznaje da je saučesnik u tom streljanju koje traje već treću deceniju.
I tačka.
A sad, svi na svoje svakodnevne paranoje i strahove.
Što pre završite te domaće zadatke, to ćete više vremena imati za igre i nećete morati da mislite na hleb.
I struju.
I gorivo.
I komunalije.
I šećer.
I zejtin.
I Kosovo.
I lopove.
I popove.
I manijake.
I školovanje dece.
I politiku.
I lečenje.
I laganje.
I pljačku.
I rat.
I sve ostalo što nije On.


sa, sa,
samo tako
samo jako

p.s.
Vučići Uveoci su definitivno poludeli: počeli su da dele pozive za vojne vežbe ljudima od 65 godina koji su u penziji. Čisto da razbiju monotoniju svakodnevice preživanja u koje su pretvorili život u ovom kradikalskom oboru od zemlje.
Da nisu krenuli po spiskovima iz 1991?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...