Monday 1 August 2022

PG18+



Počela Skupština danas. K
onačno.
Sklanjajte decu što dalje od malih ekrana vaših teve prijemnika.
Povedite računa, svaka od nacifrekventnih televizija ima svoj rijaliti na granici pornografije: Hepi ima Parove, Pink ima Zadrugu, B92 ima vesti, Prva ima Zvezde Granda a RTS ima Skupštinu.
Bezmalo četiri meseca nakon izbora, Aleksandar Vučić je izabranim narodnim predstavnicima (...) dopustio da uđu u instituciju koja mu ni po kom osnovu ne pripada niti mu je dozvoljeno da se u njen rad i postojanje meša. Ali, otkud bi On to mogao znati? Pa On je samo pravnik, a leto je...
Prvo poluvreme konstitutivne sednice obeležio je uvodni govor Vladete Jankovića, koji kao najstariji poslanik aktuelnog saziva predsedava Parlamentom do izbora predsednika i ostalih drugova organa. Afterparty je obeležio mahniti Milenko Jovanov, šef poslaničkog kluba kradikala, koji nije mogao da suzbije svoje zgražanje nad ponašanjem Vladete Jankovića "koji je, samo zahvaljujući datumu u krštenici, skupštinski mikrofon zloupotrebio za politički govor"... Jok, da nije možda trebalo je da ga koristi za poljoprivredni ili pečenjarski?
Funfact: Janković i Jovanov su bili članovi koštunjavog DSS-a, prvi do 2014. a drugi do 2015. godine. Drugi se sada pokradikalio, prvi je bio ambasador u vreme Tadićevog i Nikolićevog vakta. Stari su to znanci.
No, da ne bi smo relativizovali Jankovićev govor podsećanjem na politički background onih koji su danas razmenjivali uvodnu paljbu, evo snimka ključnog dela koji precizno opisuje suštinu zla u kome danas živimo upravo zahvaljujući Kolovođi pljačkaške bande koja je od Narodne Skupštine Republike Srbije i svih ostalih državnih institucija na svim nivoima do skupštine stanara zgrade napravila - ludnicu.
Zato Koraksova karikatura.


Priča se da je kradikalski podmladak tokom današnjeg prenosa više puta kolektivno padao u fras (u šupi), nespreman da sluša govor Vladete Jankovića na otvaranju Narodne Ludnice. Ili Farme. Ili Parova. Ili Zadruge. Ili Vesti. Ili Zvezda Granda. Ili Čegagodvećbilo.
Istina boli, naročito ako te od malih nogu lažu da te ne lažu.
Nastavak školskog programa - sutra, od 10 sati. Onlajn.
Posred letnjeg raspusta...
Svašta.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...