Tuesday 16 August 2022

Pišonja i Žuga


A onda je Tigar je utrčao u arenu!

Glazgov Rendžers : PSV Ajndhoven
U poluvremenu, umesto uobičajenog maltretiranja gledalaca nacifrekventnim reklamama ...


POŠTOVANI GLEDAOCI,
Naša televizijska kuća dana 16.08.2022. godine, dobila je pitanje elektronskim putem od strane novinarke televizije Nova S. Pitanje je glasilo:


"Poštovani,
Molimo Vas da nam odgovorite na sledeće pitanje danas do 16h.
Odgovor će se koristiti u svrhu obrade teme u emisiji "Među nama" na Nova S TV.
Postoje špekulacije da se tokom emitovanja utakmica u Vašem programu tokom skandiranja navijača protiv predsednika Aleksandra Vučića, ovakvo skandiranje utišava puštanjem muzike. Kako komentarišete ovakve navode i ukoliko su oni tačni zašto se to radi?
Hvala najlepše,
Irena Štikovac, Nova S"

Iako smo na pitanje odgovorili u traženom roku, naš odgovor prenet je samo delimično, odnosno izvučena je samo jedna rečenica, čime su gledaoci uskraćeni da čuju suštinu odgovora. Kada to već nije učinila televizija koja se konstantno poziva na poštovanje slobode govora i koja se samoproglašava za borca protiv cenzure i zaštitnika demokratije, dajemo vam mogućnost da o tome budete objektivno i potpuno informisani, prenoseći u celosti odgovor našeg generalnog direktora, gospodina Nebojše Žugića:


"Poštovana,
Za razliku od vaših tajkunskih ostrašćenih i pristrasnih medija, naša medijska kompanija se ne bavi špekulacijama, već se svakodnevno trudi da podigne nivo kvaliteta svog programa i drži se profesionalne etike i svih standarda koje ona nalaže, a koje sve svetske sportske organizacije propisuju i podržavaju.
Sve navedeno potvrđuje niz pohvala i priznanja koja dobijamo od partnera poput UEFA, NBA, Premijer liga Engleske, španska La Liga, ATP i mnogih drugih.
Ipak najdraža su nam priznanja koja dobijamo od armije naših gledalaca, kojih je iz dana u dan sve više, dok naša matična kompanija Telekom Srbije beleži istorijske rezultate u povećanju broja korisnika, što sve navedeno nedvosmisleno potvrđuje.
Verujem da znate da imamo i filmske, tematske, ali i muzičke kanale, koji su izuzetno popularni, tako da nemamo potrebe da muziku puštamo na svojim sportskim kanalima. Neostvarena želja vaših nalogodavaca gospodina Šolaka i gospodina Đilasa da tajkunizuju našu televiziju uz pomoć prethodne rukovodeće garniture kako TV Arena sport, tako i Telekoma Srbije, je propala, te nas ne čude vaše maliciozne špekulacije, kroz koje demonstrirate frustracije zbog sve izvesnijeg totalnog poraza u tržišnoj utakmici, kao i vašu nemoć na terenu zbog koje utakmicu sa tržišnog pokušavate da prebacite na politički teren. Mi smo bili, jesmo i ostaćemo kompanija koja se profesionalno bavi svojom delatnošću, boreći se za što bolji rezultat na tržištu, štiteći interes kako svoje, tako i naše matične kompanije, ali i svog naroda i svoje države, kao i gledalaca u celom regionu u kome apsolutno dominiramo. Pozivam vas da postanete pretplatnik neke od platformi koje emituju naše kanale, te da se sami uverite u njihov kvalitet, a ne da se bavite špekulacijama o puštanju muzike na sportskim kanalima.
Srdačan pozdrav,
Nebojša Žugić"

Pišonja i Žuga, u celini celosti.
I tačka.

***
Gladijatorska je muka pregolema...

Potpuno je nepotrebno i besmisleno komentarisati Žugićev "odgovor" stavku po stavku - nije on ovo napisao. Saopštenje TV Arena, tj. njenog generalnog direktora, standardna je kompilacija besmislenih rečenica i floskula iz svakodnevnih saopštenja koja se pišu u sedištu kradikalskog trusta mozgova, koja vrvi od uobičajenih lupetanja i izvrtanja mozga zarad izbegavanja jednostavnog odgovora na ono što svi vide (i čuju) kada okrenu bilo koji od Arena kanala prilikom prenosa prvenstveno utakmica FK i KK Partizan. Nebitno je da li nepodobno skandiranje utišavaju, puštaju muziku ili prelepljuju snimcima podobnog navijanja sa drugih utakmica. Nemontirane snimke sa stadiona, koji se vrte po društvenim mrežama, nećemo računati jer svi ovde dobro znamo da su to mediji u vlasništvu stranih centara moći koji su pravi vlasnici spomenutih tajkuna i prethodnih garnitura što rade protiv kompanije, naroda, države, gledalaca... a i šire.
Konačno da neko SNS nazove pravim imenom - kompanija. Bio je red.
Da li iznova treba podsetiti na prošlogodišnje saopštenje uprave FK Partizan koja je deo svojih navijača optužila za političko manipulisanje, napad na institucije države i vređanje Aleksandra Vučića?
Bulšitovanje dostojno pinkformera.
Pa i ova lila pozadina saopštenja (aktuelni logo engleske Premijer lige je  besramno zloupotrebljen), previše vuče na pink da bi to bilo slučajno. Smrdi, bolje rečeno. Opšte je poznato da ovakav tekst "odgovora" DJ Žeks napiše lijevom rukom, iz takaU kladionicama (koje Arena besomučno reklamira) bi pala podeblja kvota da je baš tako i bilo.
Vaspitno-obrazovni karakter Arena sportskih kanala, po prepodobnom Žugiću, zaslužuje pozornost Zekićke & Co. iz REM-a koji bi podhitno, još noćas na tajnoj sednici nakon još tajnije večere, morali doneti odluku o dodeli pete medijske nacifrekvencije nikome drugome do TV Arena sport Telekoma Srbije. Činišvoliko!

Svakodnevni utisak sve je jači: svakoga dana, u svakom pogledu, diktator Zapadne Koreje postaje sve nervozniji; toliko, da je večeras morao da se oglasi na sportskim TV kanalima povodom više nego očiglednog potprckivanja od strane tajkunskih izdajničkih medija u vlasništvu prethodnih rukovodećih garnitura u vlasništvu stranih centara moći.
Šta je sledeće - Cartoon Network, peti Teletabis?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...