Monday 3 September 2018

Centrifuga


Nauka kaže da perpetuum mobile u teoriji može da postoji, ali da je praktično nemoguće napraviti ga bez kršenja nekog od zakona termodinamike.
Naravno da nauka pojma nema, jer to sokoćalo zapravo postoji - u Srbistanu - i dokazano postoji baš zbog kršenja svih mogućih i nemogućih zakona i pravila. No, o tome je ovde već bilo reči u tekstu "Ekspoze, odozdo" (11.08.2016), gde je ovakva tvrdnja pokazana kroz tri priložena primera:
2. Neodoljivi harizmatični magnetizam Špilfirera koji pokreće točkove napretka Partije & Države
3. Samonapajajuće Zastavino vozilo marke Fiat, koje obezbeđuje energetsku nezavisnost širokih narodnih masa
Danas ćemo priložiti još jedan patent koji se, iako nije originalan, kod nas po prvi put u istoriji pokazao i dokazao i mogućim, a budućnost će pokazati i - opštepoželjnim:
4. Samoodrživa centrifuga nezaustavljivog napretka, za čije je pokretanje odozdol inicijalni impuls toliko usađen u mentalitet balkanoida (čitaj: šrafova mehanizma) da je on suštinski postao nepotreban u istoj meri koliko je nepotrebno ali poželjno čupanje ušiju i lupanje čvrga odozgor. Jer, jedno bez drugog ne ide, niti je moguće. Ovo je beskonačan, zatvoren sistem, koji hrani samog sebe a ne troši ništa što bi moglo da se istroši. Ni sapun. Povremena ispiranja služe samo da sistem što lakše klizi, bez obzira što stvarnog trenja nema. Bitno je da Čupači Ušiju i Čvrgolupači vide da se nešto okreće, jer onda ni čupanje&čvrge ne padaju teško Počupanim Ušima i Učvrganim Tintarama.


Stvarno, radi pa cepa.
Zato što je samo ovde, u Palanci Srbistanskoj, tako nešto zaista "moguće" - napraviti od nereda red, od nerada rad, od ratnog huškača mirotvorca, od laži istinu. I to bez znojenja.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...