Saturday 24 March 2018

V


"Država" je jedan od najunosnijih poslova - bilo da je rušiš ili gradiš, podjednako. To svaki od diktatora-pljačkaša (sa pripadajućom klikom orbitirajućih supozitorija), koji je u trenutku svog odlaska (sa vlasti ili ovog sveta, potpuno je isto) neizostavno spadao među najbogatije ljude na planeti, savršeno dobro zna. Ama baš svaki, i to bez izuzetka.
Svaki put kada takvi dođu na vlast, odmah udaraju prvo na svog najvećeg neprijatelja - društvo koje čine slobodni i razumni pojedinci. Kada to unište, sveopšta striža do propasti sve više, brže, bolje i jače uzima maha - do konačne propasti. "Patriotizam" je najuspešnija konstrukt-tehnologija za ostvarenje tog cilja, i uvek uspeva. Ama baš uvek.
Pa vi vidite onda u koga se kunete, za koga glasate, ljubite mu dupe, slike i kalendare, dižete spomenike, mažete ga kao paštetu na lebac i u Njegovo ime ubijate "druge" - pritom apsolutno (samo)ubeđeni da radite nešto "veliko" i "normalno". U stvari, time ste prvo sjebali sebe pa onda i sve ostale.
Bilo i biće.

1984

Ma kakve droge, religije, televizije, politike, dnevnici, sportovi, himne, kolači i hleb...
"Pobeda" je opijum za mase, i u ovoj krčmi je točimo u neograničenim količinama.


Zastave su uvek u prvom planu kada "državni ljubimci" iza njih besomučno lažu i kradu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...