Thursday 6 August 2020

Otkaz



Prvo su najavili da će na KZN Kriznog štaba u sredu biti prisutan predsednik države Aleksandar Vučić. Ćorak, nije ga bilo ali zato se umesto njega tačno u 15:00 pojavila premijerka Aleksandra Vučić. Pardon, Ana Brnabić. Pa... i nije neka greška, razlike više nema u stadijumu besnila.
Onda su otkazali KZN Kriznog štaba u četvrtak, bez ikakvog obrazloženja. Tačno u 15:00, podrazumeva se.
Onda je ta ista Aleksandra Ono najavila prisustvo Aleksandra Velikog na KZN Kriznog štaba u petak, tačno u 15:00 kada je redovan termin nove epizode novog serijala "Najboljeg života".
Konačno, oglasio se i gospodin Kabinet lično, objasnivši da dotična Aleksandra (kao i obično) nema pojma, te da će se Aleksandar obratiti javnosti u petak, kada će govoriti o situaciji u zemlji povodom epidemije, ali ne na KZN Kriznog štaba tačno u 15:00 - već na KZN Korona štaba tačno u 11:00 po centralnootadžbinskom vremenu.
I tačka.



"Prema jučerašnjim najavama, sutra bi pred medijima trebalo da se pojavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić."
Pričaju o sutra a žive juče, jer nemaju danas. Ali zato kradu kao da samo to imaju.
Eto, to je ta ekipa endemski zaraženih besnilom, koja na ovaj ili onaj način punih trideset godina vlada Srbijom. I zato, ceo ovaj gornji igrokaz oko KZN Kriznog štaba i Vučićevog učešća predstavlja potpunu besmislicu ali i svakodnevnu sliku ludnice u koju su pretvorili ovu zemlju.
Zbog svega toga, od vesti koja glasi "otkazana današnja konferencija Kriznog štaba" svakoga od nas, ko je uspeo da sačuva makar trunku zdravog razuma, treba da interesuje samo jedna sitnica: prva četiri slova te vesti.
Otkaz.
Svima njima, naravno.
Ništa više, i ništa manje.

p.s.
U poslednje vreme, televizija N1 sve više liči na zombi-B92, i to ne samo zbog medijskih poslenika koji tamo rade.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...