Saturday 8 August 2020

Balvan među ljudima


Mister "3-u-1"
ili
Kako je drug Vulin za osam dana dobio više priznanja nego što je uradio sklekova za čitav vojni rok?


Nije vam čudno što je simulant Vulin ministar vojni?
Nije vam čudno što je ministar vojni Vulin predsednik Radne grupe za mešovite migratorne tokove?
Nije vam čudno što je predsednik Radne grupe za mešovite migractorne tokove Vulin dobio od republičkog Komesarijata za izbeglice priznanje nadasve zanimljivog naziva - "Čovek među ljudima", baš kao i činjenica da je ovo priznanje po prvi put dobija neko ko nije pripadnik Komesarijata - i da je to niko drugi do pilot-padobranac Vulin? 
Verovatno vam nije čudno ni kada republički komesar za izbeglice i migracije Komesarijat nazove "malim ali veoma opterećenim preduzećem", koje sa Vulinom sarađuje (...) jod od kad je bio u Kancelariji za Kosovo, pa dok je bio ministar za rad, i konačno sada, kada je ministar vojni.
Nije vam čudno, pretpostavljam, ni to što, svaki put kada kradikalska banda na vlasti nešto ili debelo zasere ili još deblje pokrade, krenu balavljenja o migrantima. I što je, ama baš svaki put, Vulin "tu negde".
Nije?
Nije.
Zbog toga smo, nakon hiljadu sitnih, stigli dovde - u jedno ogromno.
Znate već i šta.


Odlikovati Vulina nečim što se zove "Čovek među ljudima" standardni je igrokaz kradikalskog Teatra apsurda i mržnje - počev od toga da je on uvek bio neki šraf u ratnohuškačkoj mašineriji tokom prethodne tri decenije, pa do notorne činjenice da je to čovek koji u životu nikada nije bio zaslužan ni za šta.
U onom pravom smislu reči zaslužan, a ne u naprednoj verziji iste.
"Čovek među ljudima", poznat i kao ministar za rad koji je korisnike socijalne pomoći primoravao da istu zarade čisteći sneg po ulicama. I ko zna šta sve još.
Nazvati Vulina "ćovekom" među ljudima, nalik je narodnoj izreci "od drveta ne vidiš šumu", jer on jeste taj mamac za sitničavo oko koje tražeći iglu od iste ne vidi plast - ili šumu - organizovane bande lopova, najgore u poslednjih 200 godina istorije ovog naroda. Vulin, ta standardna i omiljena pinjata koja prima sve udarce namenjene njegovom Vlasniku, zadovoljno se svima cereka u lice dok piša po javnosti obećavajući u Šefovo ime gomile slatkiša: samo ih treba zaraditi, mlatite vi slobodno motkom po meni, Vulin-pinjati, ali ne zaboravite da prvo stavite povez preko već zažmurenih očiju. Pa kako ste, inače, mislili da vas slepci drugačije vode?
E, baš tako.
Kradikali naročito mrze drveće, što se u bezbroj primera moglo videti tokom osam godina njihovog upravljanja Srbijom. Čak i više od čuvenog dabra Mlatišume Đilasa. Drvo je živo, i zato ga treba poseći, od njega napraviti balvane, od balvana daske, od dasaka celulozu, od celuloze... papir za diplome i priznanja.
Slobodno možete gornju narodnu misao prepraviti "od balvana ne vidiš šumu".
Srbijom vlada šuma balvana kojima listom fali neka daska.
Vulin je samo jedan od onih koji najviše štrče, jer mu je tako naređeno i dopušteno.
Dodeliti njemu priznanje "Čovek među ljudima" je licemerno poput onog Vučićevog in memoriam oglasa rahmetli "dragoj" Isidori Bjelici. O, crknite, svi vi što ste nedragi i nečoveci među ljudima naprednim.
Oni mrze drveće. Mrze i ljude. 
Vas, u zemlji u kojoj ministra nagrađuju jer se bavi (?) problemima manjeg broja transmigranata nego što ima građana koji su emigrirali iz te iste zemlje - upravo zbog tog istog ministra i bande čiji je on član.
Vas, što ste drveće kleto u šumi balvana.
Sve vas, ljude, među kojima Vulin nikada ne može da bude čovek.

p.s.
Da li ste znali da u nemačkom jeziku, u uličnom žargonu, reč "trump" (tako se i čita) znači upravo - balvan.
I to ne onaj drveni.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...