Wednesday 26 July 2023

FPF



Odgovor na pitanje šta rade psihijatri povodom meteorološke mahnitosti naroda glasi: Vode prosvetu. Što nas vraća na sam početak tj. gornji levi ugao fotografije, pa redom naniže. U krug. Jer...


Juče je postavljen psihijatar za novog ministra prosvete umesto onog v.d. ministra sa japanskim obrvama koji je bio postavljen umesto onog krompir ministra koji je podneo moralnu ostavku "pod moranje" zbog masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. I svi listom iz iste partije, koja u svojim kandžama čvrsto za vrat drži ovdašnje obrazovanje već trideset i kusur godina. Čak i oni "incidenti", kada ministrovanje prosvetom nije bilo nominalno dato miloševićevim nacionalsocijalistima kao plen, samo potvrđuju notornu činjenicu da je neobrazovanje sa krajnjim ciljem uništenja svega normalnog počev od malih nogu zaista u njihovim rukama, i da ne pokazuju ni trunku namere da od toga odustanu.
Zato je psihijatar na čelu prosvete (smrt u diskoteci - konačno!) pravi čovek na pravom mestu. Psihijatar koji je pre ovoga bio ministar zdravlja i ministar za brigu o porodici i natalitetu (da prostite na izrazu, za demografiju), itekako zna koje lekove da primeni kako - pored zdravlja i razmnožavanja - i škola ne bi mogla da ozdravi. Ni po koju cenu, neće moći i tačka. Malo morgen.
Psihijatar će najstručnije moći da vam da prvenstveno onu grupu dijagnoza iz MKB-10 šifarnika pod velikim slovom "F". Ako vam potomci do sad još uvek nisu poludeli (a i vi sa njima), sada će vam svima i ta želja konačno biti ispunjena. Jer, tu je prava osoba za tako nešto, espeesovska Pink Panter Barbika, da vam konačno sve (a ne samo TV program) bude u nijansama pinka.
Do juče direktor "Laze", od juče ministar školstva - pa šta ćeš više od toga, san snova! Sad kad i tu krene da implementira Agendu2030 pa održivo razvije prosvetu, ima sve da pršti.
Shodno struci novoustoličene gospođe ministarke, zgodno bi bilo da njena partija prva povuče nogu pa skraćenicu svog naziva SPS promeni u FPF. Red je, a i bliže krezuboj istini. Pawdon - iftini.
Uz ove dve rozealije neizostavno ide i Šizoje kao Openhajmer... pa da polegamo.

p.s.
Umalo da zaboravim funfact: novi ministar prosvete je zvanično već šest godina u penziji.
Čisto da deca znaju ko i kakav im kroji svetlu budućnost.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...