Wednesday 1 September 2021

Pogledajte semafor



Počela škola, ili kako god već da se to zove, po novouspostavljenom "semafor" sistemu: crveni, žuti ili zeleni Kovid-19 režim rada obrazovnih ustanova, ovisno o stepenu i sumnjama na postojanje jednog ili više zaraženih učenika.
Ili se kaže "sumljama", po novom krivopisu?
Gramatemotika je nebitna - pogledajte semafor pre polaska u školu, to je ono što se računa. Šta, u vašem gradu više nema semafora, zamenili ih kružni tokovi ili polomili komunalci dok su sekli drveće koje zaslužnim aktivistima vlasti zaklanjaju sunce?! Drobnjak, deder donesi par komada i predizborno zabodi pred škole u Negotinu i Mionici. Nemoj ti sad lupim bananu. Opet.
Kako god bilo, a biće, Ministarstvo neobrazovanja je preseklo i donelo odluku da se ukidaju auto-škole a svi njihovi polaznici prebacuju u skamije prvog ili petog osnovne tj. prvog razreda srednje škole tj. prve godine studija, kao i da svi oni koji idu u ove razrede (uključivši i ex-polaznike) moraju da nose oko leve ruke traku sa onim početničkim žvazbuka-font velikim ćiriličnim П.
Osim toga, umesto prijemnog ispita za peti osnovne i prvi srednje škole, kao i prijemnog za sve fakultete, uvodi se polaganje obaveznog testa po ugledu na onaj iz rahmetli auto-škola plus poligon i vožnja. Sve shodno kategoriji obrazovanja. Striktno.
Po okončanju školovanja, imaju se izdati vozačko svedočanstvo i overena saobraćajna knjižica, odnosno diploma i indeks. Knjižica i indeks moraju imati obavezno overen završni semestar tehničkog pregleda u tekućoj nastavnoj godini.
Umalo da zaboravim - svaki put kada se na semaforu upali zeleno svetlo za ulazak škole ili fakulteta u taj režim rada, kao zvučni signal slepima i slabovidima obavezno ide intoniranje himne uz koju se ima ustati mirno sa uvis uzdignutim desnorukim troprstohvatom. Pošto je moguće da se tako nešto dogodi tokom nastave tj. vožnje, svi su obavezni da u tom trenutku prekinu nastavne/vozne aktivnosti i otklone ruke sa volana i guvernala tj. nastavno-naučnih sredstava do završetka intoniranja. Ova obaveza, ali samo trenutno dok se ne iznađe odgovarajuće rešenje i za njih, neće važiti za pilote aviona koji se u tom trenutku nađu u letećem postupku obrazovanja kao i korisnike letećih automobila DJ Žeksa. Za sve ostale - hoće, i to bez izuzetaka.
Konačno, kada Nikola Selaković postane ministar neobrazovanja umesto Branka Ružića, za sve učenike i studente ostalih razreda i godina biće uvedene obavezna traka oko desne ruke na kojoj će umesto П stajati Ч. Takođe, kompletno nastavno osoblje (uključujući tetkice i servirke) biće u obavezi da nosi kokarde. Zna se zašto.
I tačka.


Ako želite da sadašnjost bude drugačija od prošlosti,
proučavajte prošlost.
(Baruh Spinoza)

Proučite prošlost ako želite da definišete budućnost.
(Konfučije)

Ko kontroliše prošlost, kontroliše budućnost.
Ko kontroliše sadašnjost, kontroliše prošlost.
(Džordž Orvel "1984")

Orvelova "1984" je zaista priručnik za vladanje ovoj kradikalskoj SNSPSPC ekipi, to smo bezbroj puta ovde već konstatovali. Zato oni ne ispuštaju prosvetu iz svojih kandži, u kojoj god da se mutaciji pojave kako bi obavezno saučestvovali u vlasti.
Jer, ko kontroliše prošlost ...
... kontroliše semafor ...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...