Wednesday 15 September 2021

Zastava u prvom planu



Danas je 3D dan:
1. Dan Džoli Rodžera, jedino mogućeg i pravog nacionalbarjaka režima SNS & Co.
2. Dan srBskog jedinstva u ćutanju i okretanju glave od kradikalibanskog pljačkanja one iste države čiji barjak danas kače na bandere, prozore i gromobrane širom naše zemlje ponosne.
3. Dan srpske slobode...

Sloboda (sa velikim S) je univerzalno ljudsko, građansko a ne nacionalno-kolektivističko pravo i ne može biti ni srpska niti bilo čija druga ako je istovremeno na nečiju štetu, pa makar taj "neko" bio jedan jedini - čovek.
Kao što su 15. septembra 1918. godine srpski vojnici probili Solunski front i krenuli u oslobađanje okupirane zemlje, tako danas (103 godine kasnije) njihovi prapotomci probijaju sve moguće i nemoguće frontove i punktove ne bi li zarad slobode otišli iz obora u koji su kradikalibani ovu zemlju pretvorili. Pritom, svako od njih u sebi nosi delić Srbije, koji će tamo gde se budu skrasili biti svakako slobodniji nego sve ono što ovde bude preostalo. Probajte da zamislite kolika je ta Slobodnija Srbija koja postoji u bezmalo (zvaničnih) 600 hiljada ljudi koji su ovu zemlju napustili samo u poslednjih deset godina vladavine kradikalibanske piraterije. Malo li je?
Nekada su se ovde - da, baš u YUSrbiji - pričali masni vicevi na račun Albanije u vreme gazdovanja Envera Hodže, jer im se glavni državni praznik (poput nekada našeg 29. novembra) zvao i još uvek zove "Dan zastave" (ali 28. novembra). Danas, exYUSrbistan konačno ima svog Envera Hodžu i pripadajući mu Dan zastave. Masni vicevi na njegov račun su na samoj ivici zabrane. Jer - zemlje dvoglavih orlova su to.
Jedinstvo & sloboda se, natürlichistotakođe, podrazumevaju.
Na današnji 3D dan.


Poslednjih desetak dana poštari dele rešenja negotinske Poreske uprave o zaduženju za porez na imovinu za 2021. godinu. Mogli su drugovi porezari da odvoje i koju kintu pa - ako ni zbog čega drugog a ono zbog današnjeg "praznika" - kupe novu državnu zastavu umesto ove u fronclama koja im se vijori iznad ulaza.
Čak i da jesu, opet bismo znali da nam je Srbija sva u fronclama.
Očerupana, u sve tri dimenzije.
3D dan i noć.

***
Vučić, Vulin, Dodik, Selaković, Dačić, Šešelj, Nikolić, Brnabić - sve go zastavnik do zastavnika. Plus buljuci kvaziopozicionih stegonoša, barjaktara, posilnih i dvorskih budala. Umalo da zaboravim - i eko(po)četnici.
U pravu je bio prorok Tarabić: Cela Srbija je stala pod jednu afričku šljivu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...