Monday 9 August 2021

Za našu decu



Ovo je ministar prosvete.
Spočitavaju mu nameru da sprovede segregaciju učenika, zato što je najavio mogućnost da vakcinisana deca idu na redovan (oflajn) a nevakcinisana na neredovan (onlajn) način u školu. Na stranu to što će se oni prvi buniti jer će od jeseni "morati" ponovo u škole na uobičajen način - umesto RTS/Viber/Instagram zamlaćivanja, a roditelji ovih drugih jer se njihovoj deci krše "ljudska prava" (myass ljudska, pre bi se reklo prava paramecijuma), ali...
Sve je to samo mlaćenje prazne slame, posledica stvarnog zla.
Ništa od toga ne predstavlja pravi problem sa ovim likom na slici, tj. njegovu suštinu. Problema više, a lika manje-više. Poslednje zamajavanje javnosti oko on/off (čitaj: uklj/isklj) -lajn nastave je upravo to i ništa drugo: zamajavanje i skretanje pažnje sa osnovnog problema.
Problem je što najveće (i najopasnije) zlo u poslednje tri decenije, isto toliko godina razara naš obrazovni sistem trujući budućnost društva i pripadajuće mu države. Bolje reći - propadajuće. Da, SPS - Nacionalsocijalistička partija Srbije, crveni četnici i crnorukaški kleropartizani, levi desničari i desni levaci, warmongeri i fearmongeri, primordijalni organizatori državnog kriminala i kriminalne države, mobilizatorske kukavice nepodobnih, doživotni silovatelji slobode bilo čega (osim sopstvenog mahnitanja), ona stvarna endemska trihinela političkog i svih drugih sistema Srbistana.
Od 11. februara 1991. godine, kada je imenovan prvi "postkomunistički" (...) ministar prosvete, pa do dana današnjeg proteklo je tačno 30 godina i 6 meseci. Od toga, prosvetom su ministrovali:
- SPS (tokom devedesetih i u koalicijama sa DS i SNS, preko svojih 8 ministara): 16 godina i 7 meseci
- SPS u koaliciji sa SNS (preko Vučićeva 2 "nestranačka" ministra"): 6 godina i 6 meseci
- SPS u koaliciji sa DSS (preko 3 koštunjava ministra): 4 godine i 4 meseca
- tzv. DOSmanlije ("najveće zlo u istoriji Srbije") preko ošajdarenog Gaša Kneževića (GSS): 3 godine i 1 mesec
Čak i tokom te 3 godine DOSovanja, SPS je imao uticaj na prosvetu kroz katastrofalan politički kurvarluk lokalnih demokrata (na prvom mestu, mada ni drugi tu nisu ostali nevini) i espeesovaca, jer su čak i u tom periodu neki od predpetooktobarskih prosvetnih načelnika i inspektora po okruzima i regionima ostajali netorpedovani i - nezamenljivi. Direktori škola su u trku menjali dresove (poput mnogih drugih) i ostajali aktivni u toj igri. Ako je neko zlo nesrećni DOS konzervisao nakon svog kratkotrajnog dolaska na vlast i odlaska sa iste, onda je upravo to bilo to: neodlazak SPS u zaborav, a nekoga od njihovih zasluženih pojedinaca i na robiju. 
Ništa. Jokmore. Niks. Nada. Zero.
Kao najgori doprinos espeesovskoj destrukciji i srozavanju prosvete, DOS tj. Gašo Knežević uvodi kleronauku u škole; potez, koji se najbolje da opisati kao parazitiranje antinauke na obrazovanju.
Više nema potrebe za lamentiranjem nad katastrofalnom činjenicom da je ovo nacija polupismenih i dopismenih frustranata i ignoranata, za kuknjavom "zašto toliko malo dece hoće da studira srpski", zašto 70% dezinformacija i lažnih vesti internetom struji upravo poreklom sa srpskih društvenih mreža, sajtova i portala, zašto nacifrekventne televizije i novine neskriveno propagiraju gramatičke i štamparske greške kao pravopis budućnosti a istaknuti političari lupetaju gore nego točak-vetrokaz na vodotornju neke američke farme tokom tornada. Zašto je devojčicama od 13 godina (pa i manje) važnije da zauzmu ispravnu "instagram-dupe" pozu na fotografijama a njihovim muškim vršnjacima su kajle i tetovaže "vrhbrtte" još pre male mature. I da je, već godinu dana kasnije, i jednima i drugima takoreć pod obavezno, bitna najmanje jedna fotka "sa utokom". Danas, naša deca od malena znaju za upotrebu silikona u samo jednu svrhu, i da ona svakako nije zaptivne prirode.
Jedna te ista banda trovala i još uvek truje i njih i njihove roditelje. I decu dece će, nažalost.
19 i kusur meseci pandemije CoViD-19 je malji deca za tu ekipu upropastitelja, u koju se mnogi još uvek kunu.
Osam njihovih od ukupno četrnaest ministara, za trideset godina.
Iz te glave proističu svi potonji pipci zla koje je obuzelo prosvetu, i ne pušta.
Svako, ko već sada - pre neraspisanih izbora koje će svakako bojkotovati (...) - mlati praznu slamu (takvih je u kvaziopoziciono pretendentskim krugovima većina) kako ni po odlasku Vučićeve kradikalske bande sa vlasti neće biti moguće formirati narednu vlast bez SPS tj. njihovih dokazanih operativaca na terenu i u struci (ako ste zaboravili, baš ONI su izmislili karićmegatrende & ostale povečernje unezveritete za tu i takvu "stručnost"), slobodno neka zaboravi na glas normalnih građana Srbije (koliko god ih malo preostalo) i neka se okrene tako žarko priželjkivanoj većini danas Šizojevih a sutra ko zna čijih glasača. U tome niko normalan ne saučestvuje.
Na radost ovih marodera i tešku žalost budućnosti Srbije, stvari se upravo kreću u tom smeru. Biračko telo se pakuje i modelira od malih nogu, i tu špic-barjak i dalje nose razni Ružići i ostali Miloševičići. Posle svega, dobro je da uopšte neko u inostranstvu još uvek za ozbiljno uzima školovane mlade ljude koji su odavde pobegli i pre nego što su pošli u školu. Neki figurativno, a sve više njih i doslovno.

***
Naravno, (k)radikalski nakot je nesporno najveće zlo u poslednjih vek i po istorije Srbije - čisto da se ne zapuste nespomenuti, ali oni u ovom tekstu (gle čuda!) nisu tema. Jer - oni su stalno tema, a neki od njih čak od toga žive. Mada, i kod njih se ne zna tačno kojih u njihovim redovima ima više: prebeglih ex-DS ptica-serica ili espeesovaca na tajnom zadatku.
Tajnom... kad se, svi mi po propalim srbistanskim palankama i prestonicama, ne bi međusobno poznavali.
A znamo se isuviše dobro... da bi i dalje mogli da se pravimo blesavi i žmurimo da nas ne vide.


appendix (logičan kraj ovog teksta, nimalo neočekivan):
29.08.2021.


Prvi put... malo morgen.
Poslednji, jer posle ovih više ništa neće ostati normalno (ako je ikada nešto i bilo).

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...