Saturday 2 January 2021

Srećna im nova godina


Neposredno pred novogodišnje praznike, izabrano je nekoliko pomoćnika i državnih sekretara u ministarstvima u Vladi, što je prošlo neopaženo. Izborom Jasmina Hodžića iz LDP-a i Olene Papuge iz LSV-a, može se zaključiti da su osim Aleksandra Šapića, u Vladu ušli Čedomir Jovanović i Nenad Čanak, koji su se sve vreme predstavljali kao opozicija.


Očekivano - šta tu ima da ne bude jasno.
Jasno?
Jasno.
Toliko o učešću na prošlogodišnjim parlamentarno-koronarnim izborima.
Toliko o bojkotu istih.
Zar je iko ozbiljan i razuman ovde makar na trenutak pomislio da će Vrhovna Bitanga (VB - Veliki Brat) popustiti pritiscima i raspisati u 2021. vanredne parlamentarne izbore, jer mu je presela izborna kalkulacija sa smanjenjem cenzusa i nepreskakanjem istog od strane kućnih ljubimaca iz "opozicije"? Otkud bilo kome, ko ovde živi i prisilno preživljava ovo ludilo, primisao da je Vučić nezadovoljan izbornim rezultatom svojih miljenika, poplašen kritikama koje dolaze (prvenstveno) sa Zapada, da mu se zbog toga drma podrška većine svetskih sila pa (shodno) tome i lokalna vlast širom obora u koji je pretvorio Srbiju? Pa šta će nam veći dokaz demokratičnosti vlasti koja u svoja nedra prima čak i one za koje narod neće ni troprocentno da glasa, ta velikodušnost i širina srca Vođe koji ima toliko velike uši da hoće da sasluša (i čuje!) sve pa i one ispod tri posto što ne glasaše za njega?! Naročito one koji su osvojili glasova manje nego što im je bilo potrebno potpisa za podnošenje izborne liste. One, koji nisu ušli u Parlament ali jesu u Vladu, i tako su postali daleko jeftinija potrošna roba od celofana ili šarenog kolačarskog papira u koji je Napoleon Vučić upakovao ovaj privid vaskolikog života na Farmi.
Naravno da će "pritiskači" ovo gromoglasno podržati, jer to je pravi potez koji dokazuje da stabilokratija nema alternativu. A i šta ih košta da, pored onih u opoziciji koji zaista jesu ispostava FSB, oblate i ostale koji ionako neće da se igraju u pesku sa Podržanim. Eto, Rusi na te idiotarije ćute, što znači da tu "mora da ima nešto". Naravno da ima, kao i obično, ali ne to što bi se reklo na prvi pogled.
A ima i bezobrazluka, poput ove idiotske novogodišnje čestitke iz današnjih Novosti, koju (navodno) čitaocima poklanja Delegacija EU u Srbiji. Šta, kao, nagrađena fotka na kojoj su "penzosi u kupovini od 3 do 6 sabajle" - evo, na, poklanjamo vam pa gledajte na šta ste ličili (i još uvek ličite), a znate i zahvaljujući kome? EUroblam, pa još u Sputnjiknovostima?
Štos nije u poruci fotografije već u poruci čestitke, kapirate?
Čovek u fokusu... deplasirano, do bola i nazad.
Mršbre.


Oni koji ne nude "stabilnost" u ova koronarna vremena, nisu poželjni ni ovde ni tamo. Doduše, ni sami se nisu pretrgli da ponude nešto - ne drugo, već Drugačije. Čeda i Čanak su to ionako blagovremeno relativizirali, diskreditovali pa budzašto rasprodali - da se neko ne doseti i pokvari biznis. Što da se ovi drugi znoje. Međutim, nema to veze ni sa Rusima, ni sa Amerima, Kinezima, Arapima i ko zna kime sve još, već samo sa onim što je u našim glavama. Dobro, neki imaju više u džepovima nego u tintarama, ali to smo apsolvirali 24. decembra protekle godine, ne vredi više gubiti vreme i živce na njih.
Jer: važno je učestvovati u prazniku demokratije.
A posle - Deda Mraz deli poklončiće, da preživimo do sledećeg praznika.
Njima rešenja, nama čestitke. Svakome po zasluzi.
Zna se.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...