Monday 4 March 2019

Dragovoljac



Ovaj lik je eskivirao služenje vojnog roka kada to nije bilo moguće, skakao padobranom sa zemlje, presvlačio se u sve nijanse crnih uniformi, uveo brojanice i skočipopove u feldkuraturu, imitirao Stivena Sigala, najavio regrutaciju i vojne vežbe za žensku čeljad, upleo vojsku u sopstvenu stambenu aferu, namigivao, igrao oro, objavio rat beloj kuzi, uveo novu zaštitno-tehničku odeću u vojsku, objavio spremnost za treći svetski rat, samoinicijativno nije polagao venac Draži, iz drugog cuga uspeo da iskoči iz aviona pravo na špic arhifeldkuratoru, malo je grunfovao, potom je čestitao rahmetli patrijarhu Božić, najavio vraćanje predmeta ONO i DSNSZ u škole, pozvao na vojnu vežbu 2x300 budućih srBospartanaca, uobrazio da je Leonida lično i samopozvao se na zakletvu & obuku, najavio dodelu čina general-razvodnika - samom sebi, naravno.
Reče, ako treba - a treba - pozvaću i lično maršala Aleksandra Vučića na vojnu vežbu.
U stvari, ovo poslednje je rekao u sebi.
Još nije vreme da progovori, jer nema nikakvih primedbi.

Geneza zavijanja jednog ministarstva sile u crno:



















medveđi treskavac

Karaministre, kako ćemo se odupreti beloj kuzi?
Pfff, pa to je bar lako - zavićemo se svi u crno.

ZTO: ministarska (gore) i gušterska (dole)






U slici, reči su ionako suvišne.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, danas se pojavio u Vojno medicinskom centru na Karaburmi i tražio lekarski pregled koji je obavezan za regrutaciju. Onomad je bio proglašen nesposobnim za vojsku zbog zdravstvenih problema, iako je prvo trebalo da ga pregledaju i utvrde da li ti problemi još uvek postoje, pa tek onda sve ostalo. Naravno, sve po uputu lekara opšte prakse iz civilnog doma zdravlja. Neće moći, ministar se pregledati mora a zdravstveni nalaz ćemo napisati preko kolena, na salveti - ako treba.
A treba, nogekako.
Stvarno, koliki kreten treba da budeš da prvo muvaš da ne ideš u vojsku a onda muvaš da ideš? U stvari, kod njega to nije ništa čudno - naopak, kao i za sve drugo poput takvih istih kao on, to ne ide u vojsku kada druge tera ali bi da ide u vojsku kada i ono malo preostalih normalnih hoće da otera.

Jedino je važno da je dragovoljno, jer ne bi valjalo drugačije.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...