Thursday 5 October 2023

Seti se seti, oktobar je peti



Ne znam da li je istina ovo što objavljuje N1, ali ne znam ni zašto nisam iznenađen ako jeste...
Naravno da su za sve - pa i za "nosače kovčega", Šuntanovca, Vesića, Malog, Šapića, Čedu, Bebu, Koleta, Krmeta, Žileta, Jelenu Milić, Ostojića & silesiju vajnih demokrata-preletača-prevrtača širom naše zemlje ponosne, još od 2012. godine još uvek (i opet) krivi - nevažeći listići. Nemoj slučajno da bi za nešto odgovorni bili idiot Boris Car & Co. Ljudi, koji su sami polupali sva ogledala u svojim kućama ne bi li udovoljili sopstvenoj veličini. Danas, deset godina kasnije, niti bilo kad.
Ili dvadeset tri, naravno.
Čuveni ugostitelj sa Vračara, zet onog što mu pogled luta nad poljem pšenice dok pod šatrom voli devojku iz grada, bivši ministar odbrane bivšeg ministra odbrane koji lupeta više od aktuelnog ministra odbrane tzv. Hadži-Vulina u pokušaju - ima nadasve relevantno mišljenje, koje još relevantnije prenosi sverelevantna N1 televizija i s(a)putnjik joj NovaS..
Svakog iole razumnog i pristojnog građanina Republike Srbije zastole bojko za dup... pardon, mišljenje bilo koga iz te plejade politikantskih bitangi, od Vučića do Šutanovca, od Predsednika Svega do šefa mesne kancelarije, od "vlasti" do "opozicije", jer svako od nas dobro zna i vidi da Srbija kao država više ne postoji. Osim kao bodljikavom žicom (iznutra) i sve izglednijim sankcijama (spolja) omeđena jama u koju će, već koliko sutra, ponovo biti bačeni svi koji ovde životare, upravo zahvaljujući ovakvima sa "mišljenjem" i onima na koje se to "mišljenje" odnosi. Zahvaljujući svakom ko je mast&hleba detinjstvo zamenio parizer-patridiotizmom, i još uvek se toga nije nasitio.
Dvadeset i tri godine nakon Petog oktobra, Srbija nikada nije bila bliža 1993. Za protekle 23 godine smo u rikverc otišli još 10.
Vlast bulšituje da se sve što dotakne pretvara u zlato.
Opozicija bulšituje da je različita od sebe same.
Bulšiteri bulšituju da onaj ko sve to jasno vidi i neće da ćuti zapravo radi za bulšitersku vlast, za koju opozicija svesrdno bulšituje i tako samo pokazuje koliko su svi zajedno življenje u ovoj zemlji sveli na običan bulšit - i ništa drugo.
Ejbre, Šutanovac nešto "misli" a "nezavisna" N1 širi dalje...
Ukoliko još uvek neko ne vidi u šta se ova zemlja pretvorila, samo neka uporedi šta je b92 TV bila 2000. a šta je danas, 2023. godine. NIšta više, ništa manje.

***
Naslov blogposta je parafraza poznate engleske dečije pesmice "Remember, remember the fifth of November", posvećene tzv. Barutnoj zaveri od 5. novembra 1605. godine, kada je grupa katoličkih zaverenika pokušala da digne u vazduh engleskog kralja, članove Parlamenta, sudije i vrh Anglikanske crkve, ne bi li nakon smrti Elizabete I Klete vratila Ostrvo u kandže Vatikana. Srećom, nisu u tome uspeli, inače bi istorija Evrope /pa i sveta) dokazano bila drastično drugačije ispisana.
Za razliku od engleske petonovembarske, naša petooktobarska revolucija jeste uspela u tome da je bude. Sve posle toga je neminovno dovelo do ovoga što imamo danas, što bi i Engleska imala da su Gaj Fouks & Co. u svojoj nameri uspeli. Na sreću, nisu. Na našu nesreću, nismo ni mi.
To je nama naša borba dala.
Šuntanovci su živ dokaz toga.

petooktobarska lektira:

+ + +
Juče je bio 5. oktobar. Ako vam je dobro, onda ništa.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...