Friday 9 July 2021

Deveti krug



Kada je Njegova ekselencija Marko Đurić ambasador Srbije (u daljem tekstu Njemđas) pre nekoliko dana, ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića (u daljem tekstu Psav) imenovan za ambasadora Srbistana u Kolumbiji, prve reakcije su se očekivano odnosile na dvoglavost te funkcije koju obavlja bezglava osoba koja neodoljivo podseća na slepo kuče. Potonjim prebrojavanjem utvrđeno je sledeće činjenično stanje:
Kao prvo, Njemđasu to ne bi bila dvojna funkcija, jer shodno većinskom "mišljenju" koje preovladava u srbistanskom kolektivitetu na račun "najveće fašsčke zemlje na svijetu", Amerika nije država već provizorijum koji se sastoji od 50 ucenjenih saveznih država koje samo što se ne raziđu jer je svima jasno da to ne postoji (...) Dakle, kolumbijski agreman bi Njemđasu zapravo bio pedeset prvi - a ne drugi. Ili deveti.
Kao drugo, potonjim kopanjem medijskih radnika po bespućima diplomatije srBske, utvrđeno je da prepodobni Njemđas glumi ambasadora u više od dve zemlje:
- Sjedinjene američke države (ne postoje, naravno - dakle: 50)
- Antigva i Barbuda (1)
- Surinam (1)
- Belize (1)
- Komonvelt Dominika (1)
- Sveti Kits i Nevit (1)
- Barbados (1)
- Kolumbija (1)
- Sveti Vinsent i Grenadini (1)
Na to treba dodati još:
- ambasador u Karipskoj zajednici (okuplja ostrvske države u kojima je već ambasador)
- posmatrač u Organizaciji američkih država (OAD)
Da podvučemo: 58 + 2 = 60
Sve te silne ambasade i ambasadorska mesta nalaze se u jednoj istoj kancelariji, u zgradi ambasade Republike Srbije u Vašingtonu. Kvadratura te kancelarije je potpuno nebitna za ovaj slučaj, jer tih 60 ambasadora-posmatrača staju u jednu jedinu glavu u kojoj ima slobodnog prostora za najmanje još toliko. Takvih.


Kao treće, za paket pobrojanih aktivnosti, građani naše zemlje ponosne plaćaju šuntavog Njemđasa negdecirkaoko šest tisuća rajhsdolara i još neki kusur pride. Razdeljeno na pojedinačne stavke, taj iznos izgleda ovako:
- plate 60 ambasadora i ostalih = 941 USD (da li onih 59 ekstra funkcija obavlja volonterski?)
- naknada za uvećane troškove života i rada u diplomatskom konzularnom predstavništvu = 5.225 USD
Deder da i to podvučemo: 941 + 5225 = 1166 USNS dolara žive mere (bez kostiju)
Mediji ne kažu ništa za topli obrok, putne troškove i regres za godišnji odmor. Sindikati su to krvavo izboksovali od žute vlasti, i zakon se ima poštovati bez izuzetka! Važi podjednako i za one koji ne poštuju i one koji poštuju zakone. I tačka.
Umalo da zaboravim - i naknada za odvojeni život.
Odvojen, od Psava - ali ne i razdvojen.

***
Za zemlje ovisne o Americi često se kaže da su "51. država" (51st state of America). Sudeći po Njemđasu, država koju on predstavlja nalazi se najmanje na rednom broju 60. To svakako nije Republika Srbija, šta god da to znači i kakva god bila, koju on ni na trenutak svojim likom & delom nije predstavljao. To, čega je hendklaper Njemđas reprezent, najpribližnije se da opisati kao SNSrbistan - najekstremniji mogući vid (k)radikalnog palanaštva, bahatosti, ignorancije i društvenog besnila.
Po svojoj definiciji (praksa nam to svakodnevno dokazuje), kradikalizam ne poznaje granice. Baš kao ni ludovanje Psava i poltronizam Njemđasa. Marko Đurić nikada, u svom životu, nije mogao biti ništa drugo osim ambasadora svog Gazde. I ništa više.

Svi oni imaju potrebnu kategoriju da nas beskonačno vozaju devetim krugom.
O našem trošku.
Ne opuštajte se.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...