Sunday 15 November 2020

Pinktrejls


Da li se to Blic kandiduje za opoziciono glasilo ili... im se samo omaklo?


Elem, u tekstu od 23. jula ove godine, pod naslovom "Nije virus, već nas truju", autor se potrudio da pojasni mentalni sklop onih koji su navučeni na teorije zavere. Kao primer navodi video snimak na kome se "lepo vidi avion koji posipa Srbiju crvenim (pink?) otrovom", viralno histerično deljenje tog snimka, ali i potonji dokaz da se uopšte ne radi ni o Srbiji niti o otrovu, već da se tu radi o avionu koji posipa protivpožarni prah iznad nekog šumskog požara u Americi. Potom slede objašnjenja stručnjaka o načinu funkcionisanja malih sivih ćelija kod onih koji to mahnito šeruju, ič ne veruju činjenicama & dokazima, pa čak i sami smišljaju nove laži koje dalje šire uz ovakve "vesti".
Sve je to manje-više OK, ali prvi utisak - kada čitalac "baci oko" na taj tekst (kao na slici) - šalje jednu sasvim drugu poruku. Moglo bi se reći - dijametralno suprotnu (...) Bombast naslov, začinjen slikom aviona koji posipa nekakvu roze (u tekstu - crvenu) materiju, naprosto mami i poručuje: truju nas sa neba pinkičastim prahom.
I tačka.
Ali, zna se ko ovde jedini sme da bude pink.
Da gazi i overava druge.
Da vozi avione i helikoptere tamo gde se to ne sme.
I naročito - ko već duže od četvrt veka truje Srbiju bez prestanka.
Pinktrejls Željka Mitrovića čine veći i gori zulum među Srbljima nego osmanlije, austro-bugari i korona zajedno. I uvek, bez izuzetka, u korist aktuelne vlasti.
Blic je tu, da se ne pravimo naivni, takođe nevin k'o francuska sobarica.


Eto, saznali smo i to da postoji i pink u prahu.
Pardon, htedoh reći - Pink.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...