Monday 27 June 2022

Ambis-kolo


Ako dovoljno dugo gledate u more, more će početi da gleda u vas.
- Fridrih Aleksander Ničevučić


15.06.2022.
Znate da sam kukao i plakao dok nam predsednik Si nije pomogao jer smo krvarili 10 do 12 miliona dolara na mesečnom nivou, a ovde iskrvarite 100 miliona za sedam dana. Znam da to obične ljude ne interesuje, ali nas interesuje, jer država krvari. Nekima drugima, iz drugih zemalja, koji gore od Srbije stoje, kojima je najbitnije da odu na more, poručujem - samo vi idite na more da se kupate, pa ćete se kupati zimi, samo ne znam u hladnoj ili toploj vodi.

26.06.2022.
Zamislite, Srbi opet igraju kolo u Paraliji, a u kolu nema Dragana Markovića Palme. Ne znamo da li su iz Jagodine, ali jesu iz Srbije. Video iz poznate srpske destinacije govori koliko je atmosfera među našim turistima vrela. Po Palminom patentu. Nikoga nije omelo jako sunce te su više od 10 minuta igrali poznati ples. Na snimku se mogu čuti i poznati uzvici. Mnogi nisu ostali ravnodušni na ovaj video snimak: "Svaka čast! Treba odigrati vlaško kolo u vodi, a ni na zemlji mnogi ga ne znaju" napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

***
Srbistanci su shvatili Gazdinu poruku - da se ona na njih ne odnosi, već na neke budale koje žive u stranim centrima moći koji stoje daleko gore od nas. Ukapirali, pa portrčali u paralijski plićak da opale vlaško kolo. Da li ono za žive, ili ono za mrtve - to neka struka utvrdi.

U čuvenoj Ničeovoj izreci sa početka teksta, umesto reči "more" stoji reč "ambis". Tačno tom jednom reči je moguće opisati celokupno stanje u kome se danas nalazi ovo naše društvo i pripadajuća mu država: ambis, u koji nas je uvukla kradikalska banda sa Njim na čelu.
A mi na dnu tog ambisa igramo kolo.
Katabaza... umesto katarze.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...