Saturday 1 January 2022

Povlačenje


AVučić:
  • Povlačim se, deset godina sam na čelu stranke i tu ću biti do maja. Mislim da je to dovoljno. Vreme je za nove ljude. Da li bih se možda vratio na mesto predsednika Vlade? Nisam baš siguran u taj scenario. Možda sam se uželeo da budem normalan, običan čovek. U glavi već imam četvoro kandidata za naslednika. 


AVulin:
  • Šta, samo četiri?! Ja u glavi imam naslednika od više kandidata.


AVlukas:
  • Novine od juče i ohlađen tost, sebi i domaćin i omiljen gost. Isključen telefon i zaključcan stan, u ogledalu neko meni stran. Zbog tebe šizofrenija, ne pomaže mi hemija. I tvoja fotografija loša je terapija.
***
"Nakon što je pobedio na predsedničkim izborima 20. maja 2012, lider SNS Tomislav Nikolić povlači se sa mesta predsednika SNS, što je obećao u predizbornoj kampanji, a Vučić u maju 2012. postaje v.d. predsednika stranke. Na vanrednoj sednici Skupštine SNS, održanoj u septembru 2012, Vučić je aklamacijom izabran za novog predsednika SNS. Predsednik SNS Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS na izbornoj skupštini održanoj u novembru 2021. U pitanju je kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu 2022. nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS."

Gde ovde tačno piše da on neće biti predsednik države, osim onog "država to sam ja, a u partokratskom Srbistanu - i više od toga"? U igri je i dalje izmena Ustava i izbornog zakonodavstva, po kojoj bi predsednika države birali poslanici Parlamenta - i smenjivali ga. Pa ga opet birali... čak i nakon podnete ostavke. I tako to. Tu igru odlično poznaje npr. predsednik opštine Negotin, tzv. "mr. iz-2-u-3" (daš dvaput ostavku da bi triput bio predsednik opštine"), zašto je onda još odličnije ne bi poznavao mozak cele te operacije?
Nebitno, sve je to samo mamac za naivne da se ne dosete ko je glodur Velike Pljačke Srbije koga su u poslednje vreme "strani centri moći" žestoko nagazili po prstima i sve više gaze ka glavi. On sada svojima preti povlačenjem kako bi video ko će mu sve okrenuti leđa i potražiti utočište pod skutima nekoga drugoga, po kad vidi i odvaga ko je zaista opasan a ko samo kokošar, krenuće u standardno pospremanje svojih saradnika po proverenoj formuli "model Džugašvili". Tako se barem on nada, ali više ne zavisi sve samo od njega - previše je potencijalnih svedoka-saradnika u njihovim redovima, da bi se on izvukao tek tako netorpedovan. Obostrana prodaja tuđe kože je oduvek bio omiljeni sport među takvima.
Ne zaboravite u kojim su se sve istorijskim situacijama državne zlatne rezerve povlačile iz stranih bunkera i gomilale na svom bunjištu. Ne zaboravite ni u kojim su se sve istorijskim situacijama najbliži saradnici poglavica, vođa, firera i ostalih kondukatora posipali pepelom i odricali bilo kakvih veza sa njima. Dovoljan je primer Vučićevog ideološkog praoca Nikole Pašića koji je na sudu prodao ostale organizatore Timočke bune zarad sopstvene amnestije; ili svežiji primer, kada je Šešelj ocinkario ostale optužene u Hagu u zamenu za podeblju količinu zelenih novčanica i garancije Srbije da će ga držati na uzdi (čitaj: podelio reket sa Vučićem). Ne zaboravite i to da je SPS najpouzdaniji lakmus situacije u vlasti, jer oni imaju nepogrešiv njuh za vetar koji donosi neku promenu. Na kraju, nemojte zaboraviti ni notornu činjenicu da svi zajedno upravo gledamo pokaznu vežbu, praktičan primer narodne izreke:

Ovi kradu kao u povlačenju.

Kome i dalje nije jasno, odmah da se vrati na početak teksta i iznova krene sa čitanjem.
Dok ne ukapira.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...