Wednesday 8 May 2024

Sinomanija


Vučić i Si potpisali Izjavu o strateškom partnerstvu i zajednici Srbije i Kine.
- Politika, 08.05.2024.

Ejbre Politiko, stani malo! Pa da su gloduri i lektori u najstarijoj javnoj kući informisanja na Balkanu čuli za bonton, lepo ponašanje i kućno vaspitanje, onda bi u gornjem naslovu Vučić i Si tj. Srbija i Kina morali da zamene mesta, bili bi imenovani kao Aleksandar i Si ili Vučić i Đinping, a ne ovako... ali ne lipši pekinška patko do zelenog kolačića sudbine, Oskaru je Srbija na prvom mestu a on je Srbija tako da - tako. I tačka. Toliko o sinomaniji, tom silnom kradikalskom PRC-uvlakaštvu i megaeuforiji oko "dolaska" kineskog predsednika u Srbiju (istinu govoreći, bilo je zapravo: samo sam bio u prolazu na povratku iz Pariza, pa rekoh da svratim i obiđem plac).
Umalo da zaboravim, Oskar u crtanom filmu je noj a ne patka. Dakle: guta i ne pita, glave duboko zabijene u pesak i prkna vinutog više od naroda nebeskog. Kao navijen.
Donald je patka, braćo&sestre. To smo već videli, onomad ali i sad, na crvenom aerodromskom tepihu.
Pa... da.


U gornjoj "vesti" nema ničeg originalnog niti po prvi put u istoriji sveta, sve smo to već videli i to ne toliko davno iako bi kradikalska banda volela da je bilo nikad. Šta, ne sećate se? Deder, mućnite još malo sivim ćelijicama između ušiju, kako bi to kazao Herkul Poaro. Ko je to pre 75 godina proglasio Staljina izdajnikom revolucije i komunizma, pa sklopio partnerstvo i zajednicu sa Kinom?
Pomoć prijatelja, za one rođene juče (ili malo morgen): nije Tito.
Ali zato jeste - Enver Hodža, doživotni komunistički gospodar života i smrti u Albaniji.
E moj šoku Oskare...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...