Sunday 4 June 2023

U centar


Beograd 3. jun 2023. godine.


Ne postoji preciznija dijagnoza bolesti oličene u (još uvek aktuelnoj) kradikalskoj vlasti, od ove sa današnjeg građanskog protesta ispred Skupštine Srbije. Ekipa koja se iz petnih žila poslednjih 11 (ukupno preko 30) godina, definitivno pati od vaskolike disfunkcionalnosti - od erektivne do elektivne (ova druga je posledica prve). I razumske. Doduše, treba priznati bez ustezanja - ova dijagnoza ne važi samo za vlast, među njima samo ima najviše pacijenata.
Pitanje je da li savremena medicina može da izleči toliki kompleks kompleksa. Za tradicionalnu medecinu, poput vlaške magije ili lopatanja po prepodobnom Banetu Peranoviću - još uvek ne znamo.
Da se držimo mi ipak građanskih protesta: za to barem znamo da kako-tako funkcioniše, koliko god nam se naizgled činilo da traje predugo ili nikako. A trajaće tačno onoliko koliko budemo bili istrajni.
Deca su ih provalila.
Red je da se i matorci trgnu.


Neophodno je podneti zahtev Svetskoj zdravstvenoj organizaciji da se ova pošast podhitno uvrsti u međunarodni šifarnik bolesti MKB-10. Jes' da pacijenata ima širom sveta, ali ovde su toliko gusto koncentrisani da postaje sasvim osnovana sumnja kako je Balkan (i naročito Srbistan) endemsko leglo tih i takvih.
Disfunkcionalnih, po bilo kom osnovu.

video: Beli Bombarder


No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...