Thursday 26 January 2023

Trst je naš!


Kako Tanjug ne javlja...


U navedenom tekstu piše, da bi po povlašćenoj ceni (za prvu kupovinu kuće u Italiji) pazario vilu od cca 400m2, garažu od skoro 130m2, prilazni put i deo okolne šume, dottore Alessandro Vuccicsiapici je bio u obavezi da prijavi adresu stanovanja u Italiji. Dakle, Beograd je za kradonačelnika imao stranca tj. strani državljanin se kandidovao na lokalnim izborima u Srbiji?! Naravno da nije, ali po aktuelnim domaćim pravilima poreske igre koja važe u Beogradu i drugim opštinama širom naše zemlje ponosne, ne možeš imati više prijavljenih mesta boravišta već samo jedno, i na osnovu toga se određuju tzv. poreske olakšice: za imovinu u kojoj živiš (adresa stanovanja u MUP) plaćaš pola obračunate osnovice za poresku godinu, za svu ostalu imovinu - ceo iznos.
Ako je Gangula Nambijski bio prijavljen (a možda je i dalje) da stanuje u Italiji, da bi u okolini Trsta mogao jeftinije da kupi "vikendicu", kako je uopšte mogao da se kandiduje i glasa na lokalnim izborima bilo gde u Srbiji?
Koliko je platio porez na sve ono što je kao imovinu prijavio Republici Srbiji - pola ili ceo?
Koliko je tom eventualnom utajom poreza oštetio budžet države i njegove korisnike, naročito one "socijalne" kategorije?
Zbog čega ama baš svaki od funkcionera Vučića Uveoka ulaže maksimalni napor da u svakoj prilici pokaže i dokaže zašto u potpunosti zaslužuju naziv "kradikali"?

Život je lep u Zlatno doba Šizoja Zlatoustog & Co. a Srbija je zemlja neslućenih mogućnosti.
Trst je naš!
Opičina istotakođe!
Baš kao i bugarsko primorje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...